מפגשי הקהילה הלומדת מכוונים ליצירת מרחב שיאפשר דיון מתמשך (ולא חד פעמי) ומעמיק מנקודת מבט של עשייה מתערבת ושינוי ומזמנים מגוון שיתופי פעולה בין נשות ואנשי אקדמיה ושטח.
המפגשים מאורגנים סביב מושגי פעולה - המשקפים הן מטרה בפני עצמה והן פרקטיקת עשייה - והדרך בה הם משפיעים על נקודות ההשקה בין מגדר וקונפליקט.
כל מפגש מזמן מספר הרצאות קצרות העוסקות בעשייה מחקרית ו/או מתערבת בנושא מגדר וקונפליקט דרך פריזמת המושג בו עוסק המפגש, ובזמן הדיון, המשתתפות/ים מוזמנות/ים לדבר על הדרך בה המושג והדרך בה הוצג בהרצאות "מדבר" לעשייתם המחקרית והמתערבת. בדרך זו המפגש הנו חוויה לימודית, משתפת ומשתתפת עבור כל המשתתפים, כולל המציגות/ים.
מטרה מרכזית היא לבחון כיצד ניתן להשתמש במושגי פעולה בכדי להרחיב את עשייתינו המחקרית/ מתערבת כמו גם להרחיב את הבנתינו את המושגים עצמם. כלומר חלק ניכר מהעשייה הוא ניסיון ליצור תיאוריזציה של פרקטיקות שינוי במרחב המקומי ולתת להן להניע אותנו לפעולה.
המושגים בהם נעסוק בשנת הלימודים תשע"ט הם: תקווה (5 בדצמבר), פרפורמנס (9 בינואר), גבולות וקירות (18-20 בפברואר), נתינה (13 במרץ), מגוון (3 באפריל), והמשכיות (1 במאי).
לתשומת לבכן/ם, המפגשים יתנהלו בעברית ויוקלטו /יצולמו.