על סופי דיוויס | פורום סופי דיוויס

על סופי דיוויס

Leonard and sophie Davis

לאורך חיים שלמים של נדיבות ומחויבות, גם גברת סופי דיוויס וגם בעלה מר לאונרד דיוויס תרמו תרומה מתמשכת להתקדמות במחקר שירותי בריאות, ותמכו במטרות חינוכיות, תרבותיות ואמנותיות שונות. הם נתנו מיליוני דולרים לשירותי בריאות, אמנות, ריקוד, מוזיקה ומטרות פילנתרופיות יהודיות, בארה"ב וגם מעבר לגבולותיה.

המחויבות של גברת סופי דיוויס לשיפור שירותי הבריאות לעניים, הובילה אותה להקים את בית הספר לחינוך ביו-רפואי ע"ש סופי דיוויס ב-CCNY בניו-יורק בשנת 1973. תוכנית זו מסייעת להכניס סטודנטים מוחלשים כלכלית ללימודי רפואה, ולאחר מכן הם מתמחים לפחות שנתיים בקהילות מוחלשות כלכלית.
גברת דיוויס הייתה פעילה מאוד גם בבניית מרכז ריימונד פ. קראוויס בפלורידה - מרכז לאומי לאומנויות הבמה. במשך עשרים שנה, היא כיהנה כנשיאת Regional Arts, סדרת מוזיקה קלאסית מכובדת ומוכרת. כמו כן, היא הובילה את הרחבת מוזיאון נורטון לאמנות, בעוד ששימשה כחלק מחבר הנאמנים של המוזיאון. בני הזוג דיוויס תרמו גלריה במהלך ההרחבה ועזרו לתמוך באגף חדש בעבור האוסף הסיני.

קודם לכן, בשנת 1963, ייסד מר דיוויס את קבוצת Colonial Penn Group, חברת ביטוח גדולה, שהציעה ביטוחי בריאות ורכב חסרי תקדים לקשישים. בתקופה שבה אנשים מבוגרים לא יכלו להשיג ביטוח חיים, בריאות או רכב בקלות, מר דיוויס מצא גישות חדשניות לפתרון בעיה זו. זה הפך למודל לתוכניות עוקבות בכל ענף הביטוח. בעודו משרת אמריקאים מבוגרים, הקריירה המקצועית שלו פרחה והחברה שלו הפכה לאחת מחברות הביטוח המובילות במדינה.
מר דיוויס גם היה מעורב באופן הדוק בהקמת האגודה האמריקאית לגמלאים (AARP), ולאחר מכן שימש כנשיא הכבוד שלה. בשנת 1967, מימן מר דיוויס מכון חדש: מכון לאונרד דיוויס לכלכלת בריאות באוניברסיטת פנסילבניה, כדי למקד משאבים אינטלקטואלים בדאגות הפיננסיות הנוגעות לטיפול רפואי וכיסוי שירותי בריאות. מר דיוויס המשיך להראות את מחויבותו לקשישים בכך שתרם להקמת בית הספר הראשון לגרונטולוגיה בארה"ב, באוניברסיטת דרום קליפורניה ב-1976.

בשנת 1972 הקים מר דיוויס את מכון לאונרד דיוויס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים, המוקדש להעמקת ההבנה של יחסי החוץ והדיפלומטיה של ישראל, ענייני המזרח התיכון והפוליטיקה הבינלאומית.

ב-16 בספטמבר 2000 נפטרה גברת סופי דיוויס בגיל 74, וארבעה חודשים לאחר מכן, ב-16 בינואר 2001 נפטר מר לאונרד דיוויס בגיל 76.

בשנת 2011 העמידה משפחתם תרומה נוספת והקימה את פורום סופי דיוויס, הפועל בתוך המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס ומוקדש להטמעת חשיבה מגדרית בחקר סכסוכים ובלימודי יחסים בינלאומיים.