פורום מגדר

הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס
 
מרכזיותה של סוגיית המגדר בתחום הסכסוכים האלימים והמעבר לשלום זוכה לתשומת לב הולכת וגוברת בשנים האחרונות, אם כי לרוב סוגייה זו נלמדת במסגרת אקדמית רחבה יותר של לימודי מגדר או סכסוכים. הודות לתרומתו הנדיבה של מר אלן דיוויס, המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס הקים בשנת 2011 פורום מחקר חדש שיתמקד באופן יותר ייחודי בקשרים השונים בין לימודי מגדר, סכסוכים ושלום  (כמו לדוגמא, תפקידן של נשים בסכסוכים וביישוב סכסוכים, בתהליכי שלום, או שימוש בגישות מחקר מגדריות להבנת סכסוכים ויישובם). 
 
חשיבותו של מחקר של סוגיות מגדר, סכסוכים, שלום וביטחון בולטת במיוחד על רקע המציאות המקומית שלנו, של חיים בצל סכסוך מתמשך, אשר מציעה שפע של דוגמאות אמפיריות לסוגיות הקשורות במגדר. דוגמאות מסוג זה כוללות אקטיביזם של נשים בתנועות מחאה כמו "ארבע אימהות" או במהלך ה"אביב הערבי", חוויות של נשים ביחס לתהליך השלום, חוויות של נשים פלסטיניות תחת כיבוש, שאלות הקשורות למגדר או לשירות צבאי ומגדר ועוד. בה בעת, ניתן ללמוד רבות ממחקר לגבי סוגיות דומות (אירועים ותהליכים) מחוץ לישראל, כיצד מגדר מושפע מסכסוכים מתמשכים, כיצד הוא משפיע על יישוב סכסוכים וכדומה. 
 
פורום המחקר החדש שם לו ליעד לתרום משמעותית הן לפיתוח לימודי המגדר, סכסוכים ושלום בישראל, והן לפיתוח תחום זה בחו"ל, באמצעות פנייה לקהילה אקדמית רחבה יותר- בארץ, באמריקה הצפונית, אירופה ומדינות העולם השלישי - וקישור ממוקד של נושא לימודי המגדר ללימודים הבין-לאומיים. בנוסף, העלאת העניין והמודעות לסוגיות אלו עשויה גם לסייע להעצמת הנשים בישראל, בזירה האקדמית ומעבר לה. 
 

פורום המחקר למגדר, סכסוכים ושלום עוסק הן בסוגיות כלליות וקונספטואליות של קשרי מגדר-סכסוכים-שלום, והן במקרי בוחן היחודיים לישראל והמזרח התיכון. על מנת לקדם תחום רחב זה, הפורום מארגן מגוון פעילויות. בין היתר, הפורום מציע מענקי מחקר קבוצתיים ומלגות פוסט-דוקטורט, ומארגן  כנסים בין-לאומיים, ימי  עיון והרצאות אורח בהשתתפות אנשי אקדמיה מרכזיים מחו"ל בנושאים הקשורים במגדר, סכסוכים ושלום.

 

גיליון מיוחד: מגדר, סכסוכים ויישובם

גיליון מיוחד זה של כתב העת פוליטיקה בנושא מגדר, סכסוכים ויישובם, מוקדש להרחבת הידע על הסכסוך המקומי, על סכסוכים מזוינים בכלל ועל האופנים שבהם הם מושפעים מתפיסות ממוגדרות של שייכות פוליטית ומפרקטיקות של ייצור ידע והפצתו. הגיליון מכיל ארבעה מאמרים קצרים שגרסה מוקדמת שלהם הוצגה באחד ממפגשי הקהילה הלומדת של פורום סופי דיוויס, ושלושה מאמרים ארוכים יותר שנכתבו במיוחד עבור הגיליון. הכותבות מזמינות אותנו להתבונן מקרוב בחוויות היום-יום של נשים ממיקומים חברתיים שונים הנאבקות לשרוד, לחיות ולמצות את הפוטנציאל האנושי הטמון בהן במציאות של סכסוך אלים מתמשך. ככאלו הם מאפשרים לנו לראות פועלוּת של נשים בסיטואציות שבהן הן נתפסות לרוב כקורבנות וכפגיעות. המאמרים מתמקדים אמנם בחוויותיהן של נשים, אך פותחים פתח להבנה טובה יותר של תהליכי מגדור המשפיעים על נשים, גברים ואחרים.

ארבעת המאמרים הראשונים עוסקים בדרכים שבהן מציאות הקונפליקט היום-יומית ממוגדרת וממגדרת, ושלושת המאמרים הסוגרים מתמקדים בדרכים שבהן אנו מנסות ליישב סכסוכים ותוך כדי כך חושפים הנחות יסוד על הדרכים שבהן קונפליקטים ממגדרים וממוגדרים. מכלול המאמרים מראה כי הן מציאות הקונפליקט היום-יומית והן הניסיונות ליישב סכסוכים, מאתגרים את הדרך שבה אנו מבינות מלחמה ולחימה.

נשים וסכסוכים מזויינים

סכסוכים מזויינים משפיעים באופן שונה על יחידות ויחידים, בין היתר בהתאם למיקומן/ם החברתי (מגדר, מעמד, לאום, דת, אוריינטציה מינית, אתניות, גיל). בעוד נשים הושפעו מאז ומתמיד מסכסוכים מזויינים—כלוחמות ו/או בנות משפחה של לוחמים, ככלי לפגיעה במורל והמשכיות הקבוצה היריבה, כשורדות של מאבקים אלימים—לאורך מרבית ההסטוריה, דברי ימי המלחמה לא כללו את חוויות היומיום של נשים. סדרת אירועים זו תתמקד במגוון הדרכים בהן סכסוכים מזויינים, במגוון מיקומים גיאוגרפיים, משפיעים על חוויות החיים של נשים. מטרתה היא להכיר ולבחון חוויות מלחמה שלרוב נותרו מחוץ לשיח, לשאול שאלות העוסקות בקורבנות מורכבת ויכולת פועלות במצבי דיכוי ואלימות, ובעיקר בכדי לאתגר תובנות שגורות לגבי מלחמות (ספציפיות ובכלל).

תפקידן של נשים גולות בתהליכי שלום, הרצאתה של ד"ר ארנצ'ה גרסייה דל סוטו (אנגלית)

יום שני, ה- 18.5.2020, 12:30- 14:00 

חדר 32 במחלקת המדיה, ספריית מדעי החברה והרוח בהר הצופים 

האירוע מתקיים בשיתוף מרכז שוויץ לחקר סכסוכים, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ומכון טרומן לחקר השלום. 
למידע נוסף ראו הזמנה. 
 
world-3043067_1920.jpg
 

פאנל מומחיות בנושא היבטיים מגדריים של סכסוכים ויישובם

סכסוכים מזויינים (Armed Conflicts) משפיעים באופן שונה על יחידות ויחידים, בין היתר בהתאם למיקומן/ם החברתי (מגדר, מעמד, לאום, דת, אוריינטציה מינית, אתניות, גיל). בו בזמן, לרבות ורבים מאיתנו יכולת מצומצמת מאוד להשפיע על ניהול ויישוב הסכסוכים המשפיעים על חיינו וחיי אחרות ואחרים.
 
פאנל המומחיות שיתכנס ביום שני ה-6 בינואר 2020 בין השעות 17:00-19:00 באולם וואסונג, בניין רבין, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית בירושלים, יתמודד עם השאלות:
מדוע חשוב לבחון היבטים מגדריים של סכסוכים ויישובם? איך סכסוכים משפיעים באופן שונה על נשים מקבוצות אוכלוסייה מגוונות בישראל ובעולם? כיצד מתיחסת המערכת הבינלאומית לשילוב נשים בתהליכי יישוב סכסוכים?  איך נשים משתתפות בתהליכי יישוב סכסוכים במרחב הגלובלי? כיצד נשים מקבוצות אוכלוסייה מגוונות בישראל פועלות בכדי לאפשר ולקדם השתתפות נשים בתהליכי יישוב סכסוכים?
 
16:45 התכנסות וכיבוד קל
17:00-17:15     דברי פתיחה
פרופ' אריה קצוביץ', המחלקה ליחסים בינלאומיים
ד"ר טל ניצן, פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר ויישוב סכסוכים
17:15-18:30     פאנל מומחיות
אסתי רידר אינדורסקי, אקטיביסטית חרדית ודוקטורנטית בבית הספר לתרבות באוניברסיטת תל אביב
גאדיר האני, חברת תנועת נשים עושות שלום ופעילה חברתית במספר ארגונים למען חיים משותפים ושלום
פרופ' אמריטה גליה גולן, המחלקה למדעי המדינה, האוניברסיטה העברית בירושלים
עו"ד נטע לוי, מקדמת מדיניות, איתך מעכי משפטניות למען צדק חברתי
שירי לוינס, מקימה שותפה של Mind the Conflict ושל נשים עושות שלום, ודוקטורנטית במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב
18:30-19:00     דיון
 
שימו לב:
הכניסה הראשית לבניין רבין ממוקמת מול בית הספר לתלמידי חו"ל ע"ש רוטברג.
האירוע יתנהל בעברית ויצולם
בשאלות ובירורים ניתן לפנות לד"ר טל ניצן tal.nitsan1@mail.huji.ac.il
 
  • מגדר פאנל מומחיות 1
  • מגדר פאנל מומחיות 2
  • מגדר פאנל מומחיות 3
  • מגדר פאנל מומחיות 4
  • מגדר פאנל מומחיות 5
  • מגדר פאנל מומחיות 6
  • מגדר פאנל מומחיות 7
  • מגדר פאנל מומחיות 8
  • מגדר פאנל מומחיות 9
  • מגדר פאנל מומחיות 10

נשים כותבות מחדש את האומה: מחקר השוואתי של כתיבה פמיניסטית ירדנית ופלסטינית

בהרצאתה, נשים כותבות מחדש את האומה: מחקר השוואתי של כתיבה פמיניסטית ירדנית ופלסטינית פרופ' קמליה סולימאן, מצליבה את כתיבתה של סהר ח'ליפה הפלסטינית, עם כתיבתה של סמיחה חרייס הירדנית. השוואת תגובותיהן היצירתיות לאלימות המדינה שופכת אור על מאבקי הזהות בשתי הקהילות הערביות.
יום שני ה-16 בדצמבר, 13:00-14:30, חדר 2415, הפקולטה למדעי החברה (צמוד לחוות המחשבים).
האירוע מתקיים בשיתוף התוכנית לחקר בחקר סכסוכים, ניהולם ויישובם במרכז שוייץ.
לפרטים נוספים ראו הזמנה
  • Camelia Suleiman
  • Camelia Suleiman
  • Camelia Suleiman

הקרנת הסרט הדוקומנטרי "חיים רגילים"

נשים וילדות מהוות כמחצית מאוכלוסיות הפליטים, מבקשי המקלט והעקורים ברחבי העולם. מרבית חוויות ההגירה עמן הן מתמודדות - הסכנות, האתגרים וההזדמנויות - קשורות ישירות להיותן נשים.
האם נשים פליטות יכולות ליצור לעצמן ולמשפחתן חיים רגילים?
הסרט 'חיים רגילים' פותח צוהר לחוויותיהן של שתי אקטיביסטיות בניסיונותיהן לבנות חיים טובים יותר עבור עצמן, משפחתן, וקהילות פליטים בתל אביב ובברלין.
יום שני, ה-16 בדצמבר בין השעות 17:00-19:00 בחדר 2415, הפקולטה למדעי החברה (צמוד לחוות המחשבים).
הקרנה בהשתתפות יוצרותי הסרט אפרת שלום דנון וגילי דנון.
פתיחה: נועה לוי, פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר ויישוב סכסוכים
מנחה: ד"ר טל ניצן, פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר ויישוב סכסוכים
 
ישראל, גרמניה 2019 | 55 דקות | עברית, אנגלית, גרמנית, תיגרינית | כתוביות באנגלית
הכניסה חופשית אך מספר המקומות מוגבל. אנא אשרו השתתפותכןם בקישור מטה עד ה11 לדצמבר. https://bit.ly/2Lc84w9   
  • חיים רגילים סרט 1
  • חיים רגילים סרט 2
  • חיים רגילים סרט 3
  • חיים רגילים סרט 4
  • חיים רגילים סרט 5
  • חיים רגילים סרט 6

מעבר לקורבנות: ביטחון מכליל ותפקיד נשים בעצירת סכסוכים מזוינים

סדנה (באנגלית) בהנחיית השגרירה סוויני האנט בנושא מעורבות נשים בסכסוכים מזוינים. 
שימו לב, הכניסה חופשית, אך מספר המקומות מוגבל. אנא אשרו השתתפות עד ה22 בנובמבר בקישור: 
האירוע יתקיים ביום שני ה-26 לנובמבר בין השעות 12:30-14:00 , אולם אבא אבן בנין דיוויס/טרומן, קמפוס הר הצופים. 
פרטים נוספים בהזמנה.
 
swanee_hunt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood
  • Beyond Victimhood

נאילה, האינתיפדה, וסכסוכים מזויינים אחרים

יום רביעי, ה-7 בנובמבר 2018, 14:15-16:30     
חדר 5701, הפקולטה למדעי החברה, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית.
נאילה והאינתיפאדה, מתאר את סיפורה האישי של נאילה עאיש, סטודנטית צעירה ופעילה פוליטית בעזה של שנות ה-80. הסרט מוצג על רקע התקופה בה ההתקוממות העממית הובילה לראשונה את ישראל ואת העולם כולו להכרה בזכות הפלסטינית להגדרה עצמית ומשלב קטעי ארכיון בלעדיים, אנימציה מקורית וראיונות נדירים. הסרט מציג מודל לפעולה אזרחית שמונהגת על ידי נשים, ולאופן שבו היא יכולה לסחוף את ההמונים, להפעיל לחץ על בעלי הכוח וליצור שינוי. אבל האם שחרור לאומי ושחרור מגדרי הם חלק מאותו מאבק? ומה קורה כשהגברים חוזרים ומחליטים שתפקידן של הנשים הסתיים?
  • נשים וסכסוכים
  • נשים וסכסוכים
  • נשים וסכסוכים
  • נשים וסכסוכים
  • נשים וסכסוכים

קורסים מיוחדים

פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר ויישוב סכסוכים ביחד עם המחלקה ליחסים בינלאומיים יציעו מדי שנה קורס מרוכז (באנגלית, רמת מוסמך) שיעסוק במגדר, סכסוכים ויישובם. 
פרטים בתפריט מימין. 

אריגת אמת: מבט מגדרי על ועדות פיוס, קורבנות ועדים (תשפ"א)

פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר ויישוב סכסוכים ביחד עם המחלקה ליחסים בינלאומיים יציעו בסמסטר א' קורס מרוכז (באנגלית, רמת מוסמך) בנושא עבודה עם נפגעות ונפגעי אלימות מינית ואלימות מגדרית בקונפליקטים שונים בדרום הגלובלי.
 אריגת אמת: מבט מגדרי על ועדות פיוס, קורבנות ועדים (58936)
ד"ר ארנצ'ה גרסייה דל סוטו
סמסטר א, נקודת זכות 1 
מועדי הקורס: 
29/11/20
01/12/20
03/12/20
06/12/20
08/12/20
10/12/20
18:15-16:30
 

הקהילה הלומדת (2016-2019, תשע"ז-תשע"ט)

מפגשי הקהילה הלומדת מכוונים ליצירת מרחב שיאפשר דיון מתמשך (ולא חד פעמי) ומעמיק מנקודת מבט של עשייה מתערבת ושינוי ומזמנים מגוון שיתופי פעולה בין נשות ואנשי אקדמיה ושטח.
המפגשים מאורגנים סביב מושגי פעולה - המשקפים הן מטרה בפני עצמה והן פרקטיקת עשייה - והדרך בה הם משפיעים על נקודות ההשקה בין מגדר וקונפליקט.
כל מפגש מזמן מספר הרצאות קצרות העוסקות בעשייה מחקרית ו/או מתערבת בנושא מגדר וקונפליקט דרך פריזמת המושג בו עוסק המפגש, ובזמן הדיון, המשתתפות/ים מוזמנות/ים לדבר על הדרך בה המושג והדרך בה הוצג בהרצאות "מדבר" לעשייתם המחקרית והמתערבת. בדרך זו המפגש הנו חוויה לימודית, משתפת ומשתתפת עבור כל המשתתפים, כולל המציגות/ים.
מטרה מרכזית היא לבחון כיצד ניתן להשתמש במושגי פעולה בכדי להרחיב את עשייתינו המחקרית/ מתערבת כמו גם להרחיב את הבנתינו את המושגים עצמם. כלומר חלק ניכר מהעשייה הוא ניסיון ליצור תיאוריזציה של פרקטיקות שינוי במרחב המקומי ולתת להן להניע אותנו לפעולה.
המושגים בהם נעסוק בשנת הלימודים תשע"ט הם: תקווה (5 בדצמבר), פרפורמנס (9 בינואר), גבולות וקירות (18-20 בפברואר), נתינה (13 במרץ), מגוון (3 באפריל), והמשכיות (1 במאי). 
לתשומת לבכן/ם, המפגשים יתנהלו בעברית ויוקלטו /יצולמו.
 

מפגש הפתיחה של הקהילה הלומדת: תקווה, מגדר ויישוב סכסוכים 5.12.18

במפגש זה אנו מזמינות אתכן/ם להתבונן בתקווה כמנגנון עשייה חיוני בחיינו—ולא כשם עצם, לשאול איזה סוגי ידע מאפשרים ליחידות, יחידים וקהילות לדמיין מציאות אלטרנטיבית וכיצד הם משפיעים על היכולת לפעול לקידומה.
 
14:00-14:30       התכנסות
14:30-14:45       דברי פתיחה
                            פרופ' תמיר שפר, דיקן הפקולטה למדעי החברה, האוניברסיטה העברית בירושלים
                            ד"ר טל ניצן, פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום
14:45-15:35       פאנל  
יו"ר                       ד"ר ענבל וילמובסקי, מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר
דוברות                  עו"ד מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים
                            מייסם ג'לג'ולי, יו"ר נעמת במרחב המשולש הדרומי
15:35-16:30        דיון וסיכום
 
  • אנדריאה פאטו 1
  • מגדר אירוע תקווה
  • מגדר אירוע תקווה
  • מגדר אירוע תקווה
  • מגדר אירוע תקווה
  • מגדר אירוע תקווה
  • מגדר אירוע תקווה
  • מגדר אירוע תקווה

מפגש שני של הקהילה הלומדת: מגדר, קונפליקט ופרפורמנס כפרקטיקה של התנגדות תרבותית 9.1.19

האם וכיצד עבודה יצירתית מאפשרת לבטא התנגדות? באילו אופנים מיקומים של מגדר, לאום, מעמד, גיל, עירוניות/כפריות, אי/יכולת גופנית באים לידי ביטוי ב/משפיעים על יצירתן של אמניות?
באלו תנאים הקשבה הופכת מפעולה פאסיבית לנוכחות אקטיבית/אקטיביסטית, לעדות לסיפורים ולקולות שהממסד האמנותי והתרבותי מדיר?
מפגש זה הוא הראשון משני אירועים משותפים לפורום סופי דיוויס והחוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה. שני המפגשים יתמקדו באופנים בהם פרפורמנס מאפשר התנגדות של קבוצות שונות באוכלוסייה.
האירוע הראשון (ינואר 2019 במכון ון ליר בירושלים) יתמקד בעבודתן של אמניות פלסטיניות. האירוע השני (אפריל 2019 באוניברסיטת חיפה) יוקדש לסיפורי הלידה המושתקים של אימהות-מהגרות שילדיהן נחטפו בישראל של שנות החמישים.
האירוע הראשון יתקיים ביום רביעי, ה-9 בינואר 2019, במכון ון ליר בירושלים. [פרטים לגבי האירוע השני, שיתקיים ביום שלישי ה-16 באפריל באוניברסיטת חיפה, יופצו בהמשך]
16:30-17:00 התכנסות 
17:00-17:20 דברי פתיחה 
רונה ברייר גארב,  מכון ון ליר בירושלים
ד"ר טל ניצן , פורום סופי דיוויס, האוניברסיטה העברית בירושלים 
17:20-18:20 פאנל בהנחיית ד"ר רותי אבליוביץ', החוג לתיאטרון, אוניברסיטת חיפה
בהשתתפות האמניות מנאר זועבי , סמירה סרייה , וחולוד באסל
18:20-18:40 מגיבה 
פרופ' נאדירה שלהוב קבורקיאן, בית הספר לעבודה סוציאלית והפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים
18:40-19:30 דיון וסיכום
הכניסה חופשית, אך מספר המקומות מוגבל.
אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישורhttps://www.eventbrite.com/e/gender-conflict-and-performanc…עד לראשון בינואר
 
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס
  • אירוע מגדר פרפורמנס

מפגש שלישי של הקהילה הלומדת: אירוע גבולות, קירות ושאר אפשרויות, 18-20.2.19

פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר וקונפליקט מתכבד להזמינך לאירוע גבולות, קירות ושאר אפשרויות,
18-20 בפברואר, קמפוס הר הצופים 
מציאות חיינו משופעת משאים ומתנים עם וניווטים דרך גבולות מצטלבים, המגדירים ומגדרים את חוויות היומיום שלנו. בעוד גבולות נתפסים לרוב כמגבלות, אירוע גבולות, קירות ושאר אפשרויות מציע להתבונן בהם כמאפשרים להרחיב ידע, מערכות יחסים, ורווחה אנושית.
היום הראשון יעסוק בגבולות חברתיים וגיאופוליטיים והאפשרויות להשתמש בהם כסוכני שינוי. היום השני יבחן את הדרכים בהן גבולות אלו מתרגמים לקירות הפועלים על ובתוך האקדמיה וכיצד היא מתאפשרת כמרחב להתנגדות ושינוי. היום השלישי יעסוק באתנוגרפיה של גבולות.
ככלל, האירוע מכוון למספר מהלכים תמטיים:
1, מזמן התבוננות מנקודת מבט מגדרית על גבולות—נראים או סמויים—חברתיים וגיאופוליטיים, הדרך בה הם מצטלבים ומשפיעים על חיי היומיום של אוכלוסיות מגוונות. 
2. נע בין התעמקות במקרה בוחן אחד (המציאות בישראל/פלשתין) להשוואה עם מקרי בוחן נוספים (ארה"ב, קנדה, מכסיקו, אסטנבול). 
3. נע בין בחינת המערך החברתי הכולל, לבחינת מיקרו מציאות, מעין הבחנה בין ציבורי לפרטי/ביתי
4.  בוחן רצף שעליו גבולות (נראים וסמויים) יכולים לשמש הן כאלמנט מגביל והן כנקודת מוצא לכינון שינוי חברתי.
בהמשך למהלכים התמטיים, היום השלישי יוקדש לבחינת שאלות מתודולוגיות ואתיות סביב חקר גבולות.
ראו הזמנה עם לו"ז מפורט בצירופה.
לתשומת לבך: האירוע יתקיים באנגלית ויצולם.
הכניסה חופשית, אך מספר המקומות מוגבל, הרשמה, *עד ה11 בפברואר*, בקישור מטהhttps://borderswallspossibilities.eventbrite.com  (ניתן להרשם ליום אחד, שנים או לכלל השלושה)
לשאלות ויצירת קשר: ד"ר טל ניצן tal.nitsan1@mail.huji.ac.il
 
 
 
 
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • אירוע מגדר קירות גבולות
  • מיודבניק מגדר
  • סיור מגדר
  • סיור מגדר.jpg
  • מגדר תמונה קבוצתית.jpg

מפגש רביעי של הקהילה הלומדת: נתינה, מגדר ויישוב סכסוכים 13.3.19

המפגש הרביעי של פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר ויישוב סכסוכים יעסוק בנתינה, מגדר ויישוב סכסוכים
במפגש יתקיים ביום רביעי, ה-13 במרץ 2019, 14:00-16:00
בחדר 7501(2), הפקולטה למדעי החברה, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית.
במפגש זה אנו מזמינות אתכן/ם לחשוב ולהציע איך—והאם—נתינה יכולה לאתגר פרקטיקות של יצירת וכינון היררכיה. אלו תנאים (היסטוריים, חברתיים) מעודדים דפוסי נתינה שונים?  איך נתינה יכולה הן למנוע סכסוכים והן לסייע ביישוב סכסוכים קיימים?
את המפגש תוביל ד"ר אראלה שדמי, אקטיביסטית וחוקרת עצמאית, לשעבר ראשת התכנית ללימודי נשים במכללה האקדמית בית ברל . 
בכדי לקיים דיון פורה ומפרה נבקש שתקראו שני מאמרים קצרים: "כלכלת המתנות מניעה את העולם" מאת ג'נביב ווהן  (חיים אחרים, 2013) ו"אפשר ליסד חברה של שלום" מאת אראלה שדמי (העוקץ, 2011).
שימו לב, המפגש יתקיים בעברית ויצולם.
הכניסה חופשית, אך מספר המקומות מוגבל. אנא אשרו את השתתפותכן/ם עד ל-11 במרץ בקישור: https://gifteconomygenderandconflictresolution.eventbrite.com
לשאלות ויצירת קשר: ד"ר טל ניצן, tal.nitsan1@mail.huji.ac.il
 
  • נתינה 1.jpg
  • נתינה 2.jpg
  • נתינה 3.jpg
  • נתינה 4.jpg
  • נתינה 5.jpg
  • נתינה, מגדר וקונפליקט 6
  • נתינה 7.jpg
  • נתינה, מגדר וקונפליקט 8

מפגש חמישי של הקהילה הלומדת: מגדר, קונפליקט ופרפורמנס כפרקטיקה של התנגדות תרבותית 16.4.19

בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל, ובעיקר בשנות החמישים, נעלמו אלפי תינוקות ופעוטות ממשפחותיהם—משפחות עולים שהגיעו ארצה ושוכנו במעברות ובמחנות קליטה.
מנגנון ההעלמה השיטתי, כפי שמתברר לנו עם השנים, התבסס בין היתר על התובנה המערכתית שאמהותיהןם, הנשים הצעירות שילדו אותןם, לא יוכלו לאתגר באופן משמעותי את הממסד, ששלט באופן כמעט מוחלט בתנאי קיומן הפיזיים.    
גם בחלוף השנים, עם הצלבת סיפורי ההעלמות, עדויות של מטפלות ומספר איחודי משפחות מרגשים, קולותיהן של האמהות וסיפוריהן מגיעים לקדמת הדיון הציבורי לעיתים נדירות.
ההצגה יולדות היא מבע וביצוע של התנגדות פוליטית המאתגרת, באופן פומבי, מבנים חברתיים, מוציאה אל האור (מילולית ומטאפורית) קולות מושתקים ומזמינה את כולנו להוות עדות ועדים לעשייה זו.
ההצגה, ולאחריה פאנל מומחיות, תתקיים ביום שלישי, 16 באפריל 2019 , במשכן לאמנויות ע"ש הכט באוניברסיטת חיפה.
לו"ח זמנים, סדרי הרשמה, ורשימת משתתפות בהזמנה המצורפת.
  • פרפורמנס חיפה 1
  • פרפורמנס חיפה 2
  • פרפורמנס חיפה 3
  • פרפורמנס חיפה 4
  • פרפורמנס חיפה 5
  • פרפורמנס חיפה 6
  • פרפורמנס חיפה 7
  • פרפורמנס חיפה 8
flyer.pdf314 KB

מפגש שישי של הקהילה הלומדת: מגדר מגוון וקונפליקט - ירושלים פנים רבות לה 19.6.19

יש לכן/ם סיפור אישי מעניין?
בואו להיות "ספר" בספרייה האנושית!
 
איך זה עובד? הספרייה האנושית תארח אנשים מקשת מגוונת של זהויות. במקום "להשאיל" ספר, מבקרי הספרייה פוגשים את המקור – אנשים עם חוויית חיים ופרספקטיבה ייחודית. המטרה: לשמוע, להשמיע ולשבור חומות וסטריאוטיפים.
מיהו המספר ומיהו המאזין? מיהו הזר ומיהו המוכר? ה"ספר" שבחרנו יכול להיות כל אדם.
נינה הלוי, פעילה בקהילה הטרנסג'נדרית שהשתתפה פעמיים באירוע, מספרת: "המפגש הבלתי צפוי הזה הוא מתנה. את.ה לא יודע.ת את מי תפגוש או תפגשי ומי יפגוש אותך".
בואו לשמוע, להשמיע ולשבור חומות
האירוע יתקיים ביום רביעי 19.6.19 בקמפוס הר הצופים בין השעות 14:00-17:00.
אם את/ה מעונינ/ת להיות "ספר אנושי" ולספר לסטודנטים/ות ואחרים את הסיפור האישי שלך, שלח/י מייל לטל ניצן בכתובת: tal.nitsan1@mail.huji.ac.il  עד ליום ראשון 19.5.19
  • ירושלים פנים רבות לה 1
  • ירושלים פנים רבות לה 2
  • ירושלים פנים רבות לה 3
  • ירושלים פנים רבות לה 4
  • ירושלים פנים רבות לה 5
  • ירושלים פנים רבות לה 6
  • ירושלים פנים רבות לה 7
  • ירושלים פנים רבות לה 8

מפגש פתיחה של הקהילה הלומדת: תקווה, מגדר ויישוב סכסוכים 11/2017

פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום מתכבד להזמינכן/ם למפגש הפתיחה של הקהילה הלומדת:

תקווה, מגדר ויישוב סכסוכים

יום רביעי, ה-15 בנובמבר 2017, 12:00-16:00                                                                            

חדר 503, בית מאירסדורף, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית

12:00-12:15 התכנסות
12:15-12:30 דברי פתיחה
                     פרופ' דן מיודובניק, ראש מכון דיוויס ליחסים בינלאומיים, האוניברסיטה העברית בירושלים
12:30-14:00 פאנל  
יו"ר                 ד"ר ענבל וילמובסקי, מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, האוניברסיטה העברית בירושלים    
דוברות            ד"ר טל ניצן, פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום
                      פרופ' תמר זילבר, סגנית דיקן בית הספר למנהל עסקים, האוניברסיטה העברית בירושלים
                      גב' חמוטל גורי, מנכ"לית קרן דפנה ומייסדת consult4good סיפורים לשינוי חברתי
                      ד"ר מראם מסראווה, מרכז מינרבה למדעי הרוח ובית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב; מכללת אלקאסמי לחינוך
                      גב' יהודית אופנהיימר, מנכ"לית עיר עמים; התוכנית ללימודי פרשנות ותרבות, אוניברסיטת בר אילן
                      גב' שרון מייבסקי, פעילה פמיניסטית 
14:00-14:15 דברי תקווה
                    פרופ' ברק מדינה, רקטור האוניברסיטה העברית בירושלים
14:15-14:30  הפסקה
14:30-15:30 דיון וסיכום
 
*לתשומת לבכן/ם, המפגש יתנהל בעברית ויצולם
הכניסה חופשית, אך מספר המקומות מוגבל.
אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישור: http://SophieDavisLC.rsvpify.com 
לפרטים נוספים: http://en.davis.huji.ac.il/book/gender-forum                                             
לשאלות ויצירת קשר: ד"ר טל ניצן, tal.nitsan1@mail.huji.ac.il
 
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר
  • מפגש תקוה מגדר

מפגש שני של הקהילה הלומדת: שייכות, מגדר ויישוב סכסוכים 12/2017

המפגש יתקיים ביום רביעי, ה-13 בדצמבר בין השעות 12:00-15:00 בחדר 521, בנין מנדל, קמפוס הר הצופים.       
הקהילה הלומדת היא סדרת מפגשים חודשיים המכוונים ליצירת מרחב שיאפשר דיון מתמשך ומעמיק מנקודת מבט של עשייה מתערבת ושינוי ומזמנים מגוון שיתופי פעולה בין נשות ואנשי אקדמיה ושטח. 
המפגשים מאורגנים סביב מושגי פעולה והדרך בה הם משפיעים על נקודות ההשקה בין מגדר וקונפליקט, בהגדרתם הרחבה.
בהמשך למפגש הפתיחה שעסק במושג תקווה (ראו כאן), המפגש השני יעסוק בשייכות, הצורך האנושי להתאים, להתקבל, להיות חלק ממשהו גדול מאיתנו (קבוצה חברתית, מקום), העומד במרכזם של מאבקים חברתיים לשיוויון, הגינות ורווחה.
במפגש זה נארח ארבע חוקרות וחוקר העוסק/ות בתפר שבין מגדר ויישוב סכסוכים ממגון נקודות מבט:
ד"ר עמליה סער, המחלקה לאנתרופולוגיה, אוניברסיטת חיפה
עו"ד באנה שגרי, מנהלת התכנית לשוויון הזדמנויות לסטודנטים הערבים, הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית
פרופ' עדנה לומסקי פדר, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, האוניברסיטה העברית
מר יוסי דוד, המחלקה לתקשורת, האוניברסיטה העברית בירושלים.
פרופ' מיכל פרנקל, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, האוניברסיטה העברית בירושלים
 
לפרטים נוספים ראו הזמנה בצירופה ועל גבי אתר פורום סופי דיוויס.
 אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישור: http://SophieDavisLC.rsvpify.com  עד ל-10 בדצמבר.
 שימו לב: המפגשים הבאים יעסקו במושגים אסטתיקה (10 בינואר), כבוד (14 בפברואר), תנועה (21 במרץ), שונות (11 באפריל), המשכיות (9 במאי). 
 
  • gender
  • gender
  • gender
  • gender
  • gender

מפגש שלישי של הקהילה הלומדת: אסתטיקה, מגדר ויישוב סכסוכים 1/2018

המפגש יתקיים ביום רביעי, ה-10 בינואר בין השעות 12:00-14:15 בחדר 521, בנין מנדל, קמפוס הר הצופים (הכי פשוט להכנס מהכניסה הראשית לגן הבוטני).
 בעקבות ז'אק רנסייר, הטוען כי עשייה פוליטית הנה אסתטית במהותה, כיוון שהיא יוצרת תפישה מחודשת של מערכת היחסים בין מה שיכול להיאמר, מה שיכול להראות ומה שיכול להיעשות במציאות החברתית, המפגש יתמקד במגוון פרוייקטים המעוגנים במציאות הישירה והחזותית סביבנו שנועדו להפוך את הבלתי-נראה לנראה או להטיל ספק במובן-מאליו של הנראה.
ד"ר יעל רוזין תדבר על הקמת הארכיון החזותי הלסבי-קווירי במרכז הפמניסטי 'אשה לאשה' והקמת מרכז לאמנות גאה בתל אביב. ד"ר סיון רג'ואן שטאנג תדבר על קוויריות ומזרחיות בעבודות הוידיאו של האמנית ורד ניסים. ד"ר רותי גנזבורג תדבר על השתתפות הנשים הפלסטיניות בפרויקט המצלמות של בצלם. ופרופ' גלית חזן רוקם תדבר על השימוש באסטתיקה של סוגות ספרותיות עממיות ופולקלוריות כמנגון של יישוב סכסוכים ומתחים של חיי יום יום. 
 ללו"ז ופרטים נוספים ראו הזמנה.  
אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישור: http://SophieDavisLC.rsvpify.com  עד ל-7 בינואר. 
לתשומת לבכן/ם
המפגשים יתנהל בעברית ויצולם. 
המפגשים הבאים יעסקו במושגים כבוד (14 בפברואר), תנועה (21 במרץ), שונות (11 באפריל), המשכיות (9 במאי).
 
  • אסתטיקה מגדר
  • אסתטיקה מגדר
  • אסתטיקה מגדר
  • אסתטיקה מגדר
  • אסתטיקה מגדר
  • אסתטיקה מגדר
  • אסתטיקה מגדר

מפגש רביעי של הקהילה הלומדת: מגדר, קונפליקט ומונולוגים מהווגינה 2/2018

המפגש יתקיים ביום רביעי, ה-14 בפברואר בין השעות 11:00-14:00 בחדר 521, בנין מנדל, קמפוס הר הצופים (הכי פשוט להכנס מהכניסה הראשית לגן הבוטני).  
המפגש יערך בסימן 20 שנה למחזה "מונולוגים מהואגינה" ולתנועת vday (ראו כאן וכאן) למניעת אלימות נגד נשים ונערות וישזור מונולוגים מהמחזה עם מונולוגים על המחזה כפרקטיקה פמניסטית.  ד"ר מירי רוזמרין (התוכנית ללימודי מגדר, אוניברסיטת בר אילן), תדבר על היחס בין פגיעות ואג'נסי בהקשר למיניות כיום, וד"ר אורית קמיר (המרכז הישראלי לכבוד האדם)  תדבר על ממדים של כבוד וחירות בנשיות בת זמננו. המשתתפות והמשתתפים יוזמנו לחלוק תובנות ולהתכתב עם המונולוגים (כפרקטיקה פמניסטית או עם מונולוג/ים ספציפי/ים) בהסתמך על המערך המחקרי, העשייה החברתית ומציאות היומיום שלהן/ם. 
ללו"ז ופרטים נוספים ראו הזמנה. 
לאישור השתתפות, שאלות, וקבלת הטקסטים עליהם יתבסס המפגש שלחו דוא"ל עם שם האירוע בשורת הנושא לד"ר טל ניצן tal.nitsan1@mail.huji.ac.il   עד ל10 בפברואר. 
לתשומת לבכן/ם: 
האירוע יתנהל בעברית ויצולם. 
המפגשים הבאים יעסקו במושגים  תנועה (21 במרץ), שונות (11 באפריל), המשכיות (9 במאי).
 
 
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר
  • מגדר

מפגש חמישי של הקהילה הלומדת: תנועה, מגדר ויישוב סכסוכים 3/2018

המפגש החמישי של הקהילה הלומדת של פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום בנושא תנועה, מגדר ויישוב סכסוכים המפגש יתקיים ביום רביעי, ה-21 במרץ בין השעות 12:00-16:00 בחדר 2001 בבניין רבין, קמפוס הר הצופים.  
 
מציאות חיינו כרוכה באיזון בין תנועה מעגלית מתמדת וכוח מקרקע. בדומה לממד הגיאופיזי, גם הממד החברתי פוליטי נשען על המתח בין תנועה ומניעתה. שגרה של אי שיוויון ואי הגינות מגדריים השלובה במציאות של קונפליקט מתמשך מיצרת מגוון מתחים בין מניעה להנעה של תנועה, אותם אנו מתעתדות ומתעתדים לבחון במפגש זה. ד"ר ענבל וילמובסקי תדבר על חוג למחול בכלא נווה תרצה, ד"ר אריאל הנדל יאפיין מרחב בטוח ככזה שאפשר ללכת בו לאיבוד, ד"ר רותי פרסר תדון בתשוקה הפמיניסטית למרחב הציבורי ופרופ' אדריאנה קמפ תדבר על היבטים פרדוכסליים של תנועה בהקשר של מדיניות וחויות הגירה.
לפרטים נוספים ראו הזמנה בצירופה ועל גבי אתר פורום סופי דיוויס.
אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישור: http://SophieDavisLC.rsvpify.com  עד ל-18 במרץ. 
לתשומת לבכן/ם, המפגשים יתנהלו בעברית ויוקלטו /יצולמו.
  • Migdar
  • Migdar
  • Migdar
  • Migdar
  • Migdar
  • Migdar
  • Migdar
  • Migdar

מפגש שישי של הקהילה הלומדת: שונות, מגדר ויישוב סכסוכים 4/2018

המפגש השישי של הקהילה הלומדת של פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום בנושא שונות, מגדר ויישוב סכסוכים יתקיים ביום רביעי, ה-11 באפריל בין השעות 12:00-14:15 
בחדר 2001 בבניין רבין, קמפוס הר הצופים.  
 
שונות, כאידיאולוגיה ופרקטיקה פוליטיות, מערערת על הסדר החברתי הקיים וחיונית לעשייה העוסקת בשינוי מגדרי ובקונפליקט. העיר, כיישות גיאו-פיזית וסוציו-פוליטית, מספקת מרחב פוליטי וחברתי דינמי למפגש בין א/נשים מקבוצות דתיות, אתניות, לאומיות, מגדריות וסוציו-אקונומיות שונות. במפגש זה אנו מזמינות אתכן/ם להתבונן בעיר כמרחב של שונות ובמגוון הדרכים בהן שונות, כאידיאולוגיה ופרקטיקה, יכולה לשמש כמשאב מחייה במצבי קונפליקט. הדיון יתנהל כדיאלוג בין המשתתפות ובין הסיפורים שלהן ונשים דגש על הקשר שבין שונות למקום, הן במובן של מרחבים פיזיים והן במובן של הגוף הנשי, כמקום ומרחב של שונות המחפש את מקומו.
 
לפרטים נוספים ראו הזמנה בצרופה ועל גבי אתר פורום סופי דיוויס.
אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישור: http://SophieDavisLC.rsvpify.com  עד ל-9 באפריל
לתשומת לבכן/ם, המפגשים יתנהלו בעברית ויוקלטו /יצולמו.
 
הקהילה הלומדת היא סדרת מפגשים חודשיים המכוונים ליצירת מרחב שיאפשר דיון מתמשך (ולא חד פעמי) ומעמיק מנקודת מבט של עשייה מתערבת ושינוי ומזמנים מגוון שיתופי פעולה בין נשות ואנשי אקדמיה ושטח. מפגש הפתיחה עסק במושג תקווה (ראו כאן), המפגש השני עסק בשייכות (ראו כאן), המפגש השלישי עסק באסטתיקה (ראו כאן), הרביעי עסק במונולוגים מהואגינה, כבוד ופגיעות (ראו כאן), החמישי עסק בתנועה (ראו כאן) והמפגש האחרון יעסוק בהמשכיות (9 במאי).
 
 
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender
  • Gender

מפגש שביעי של הקהילה הלומדת: המשכיות, מגדר ויישוב סכסוכים 05/2018

המפגש השביעי והמסכם לשנה"ל תשע"ח של הקהילה הלומדת של פורום סופי דיוויס לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום בנושא המשכיות, מגדר ויישוב סכסוכים יתקיים ביום רביעי, ה-9 במאי בין השעות 12:00-16:00 בחדר 2001 בבניין רבין, קמפוס הר הצופים. 
 
הציפייה להמשכיות—פיזית, חברתית ותרבותית—מעניקה משמעות לחיינו וליצרתינו ועל כן הנה מרכזית לפרוייקט האנושי. מנגד, להמשכיות כפרוייקט פוליטי יש ממד פרדוכסלי של הרס האחר, העצמי וזכרונות קולקטיביים. במפגש זה אנו מזמינות אתכן/ם לערער יחד איתנו על הממד ההרסני של החתירה להמשכיות, ולשאול: כיצד ניתן לשמר ולשעתק את הקיים, הן עבורנו והן עבור האחר/ת? כיצד ניתן לחתור, מוסדית ופוליטית, ליצירת רציפות עשייה ארגונית ושימור זיכרון אקטיביסטי, תוך הכרה בשינויים דמוגרפיים, חברתיים וטכנולוגיים?
המפגש יתחלק לשלושה חלקים:
בחלק הראשון, ד"ר חנה ספרן, היסטוריונית פמניסטית, ממקימות נשים בשחור, קו החירום לנפגעות אלימות ומקלט החירום בחיפה, ומרכז מחקר פמיניסטי חיפה ואנה קליימן, חברת ועד מנהל בבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות וממארגנות צעדת השרמוטות בירושלים ימקמו את עשייתן הפמניסטית כחלק מרצף בינדורי. בחלק השני, נבקש מהמשתתפות והמשתתפים לספר על חפץ המתכתב עבורן/ם עם המושג המשכיות (נשמח אם תוכלו להביא את החפץ). לסיכום נערוך דיון במושג המשכיות פמניסטית.
אנא אשרו את השתתפותכן/ם בקישור: http://SophieDavisLC.rsvpify.com  עד ל-6 במאי.
לתשומת לבכן/ם, המפגשים יתנהלו בעברית ויוקלטו /יצולמו.
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות
  • מגדר המשכיות

מפגש ראשון של הקהילה הלומדת: תקווה, מגדר ויישוב סכסוכים 2016

פתיחה: ד"ר טל ניצן, הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש
סופי דיוויס, האוניברסיטה העברית בירושלים
דוברות:
פרופ' גליה גולן, פרופ' אמריטה, המחלקה למדעי המדינה, האוניברסיטה העברית בירושלים
פרופ' דפנה גולן, הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים
 ד"ר יעל ברדה, המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, האוניברסיטה העברית בירושלים
יום שני, 19.12.2016, 15:30-14:00, חדר 501, בית מאירסדורף, האוניברסיטה העברית. 

  • מגדר 1
  • מגדר 2
  • מגדר 3
  • מגדר 4
  • מגדר 5

מפגש שני של הקהילה הלומדת: כבוד, מגדר ויישוב סכסוכים

פתיחה: פרופ' דן מיודובניק, ראש מכון דיוויס ליחסים בינלאומיים,
האוניברסיטה העברית בירושלים.
דוברות:
ד"ר אורית קמיר, המרכז הישראלי לכבוד האדם
עו"ד שירי לב-רן לביא, נציבת שוויין הזדמנויות בעבודה (מחוז ת"א והמרכז)
ד"ר הדס כהן, מכון דיוויס ומרכז לייפר, האוניברסיטה העברית בירושלים.
 
מנחה: ד"ר טל ניצן, הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס.
יום שני, 16.1.2017, 12:00-2:00, חדר 503, בית מאירסדורף, האוניברסיטה העברית.
למצגת המפגש: http://bit.ly/2lkphVG
  • מגדר כבוד
  • מגדר כבוד
  • מגדר כבוד
  • מגדר כבוד
  • מגדר כבוד

סדנת כתיבה בנושא כבוד

 
הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס מתכבד להזמינכן/ם לסדנת כתיבה בנושא כבוד:
לכתוב כבוד
יום שלישי, 14.2.2017, 10:00-14:00
חדר 2415, הפקולטה למדעי החברה, האוניברסיטה העברית.
 
מתדיינת: ד"ר אורית קמיר, המרכז הישראלי לכבוד האדם
משתתפות: 
ד"ר טל ניצן, עמיתת פוסט דוקטורט, הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס, האוניברסיטה העברית 
ד"ר הדס כהן, עמיתת מחקר, מכון דיוויס ליחסים בינלאומיים, האוניברסיטה העברית בירושלים אונ' עברית 
גב' יעל בר צדק, התוכנית ללימודי מגדר, אונ' בר אילן 
עו"ד שלומית לוטן, התוכנית ללימודי מגדר, אונ' בר אילן 
גב' נעמה רון, מנהלת תחום תכנון מדיניות, מנהל תכנון אסטרטגי וכלכלי, משרד הבריאות.

 

מפגש שלישי של הקהילה הלומדת: תרגום, מגדר ויישוב סכסוכים

 
פתיחה והנחייה: ד"ר טל ניצן, הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש
סופי דיוויס, האוניברסיטה העברית בירושלים.
 
דוברות:
ד"ר לימור מעודד דנון, תכנית עמיתי בובר, האוניברסיטה העברית
גב' מיטל סטרול, מרכז אדווה: מידע על שיוויון וצדק חברתי בישראל
עו"ד ענת טהון, איתך-מעכי: משפטניות למען צדק חברתי
עו"ד ראויה אבורביעה, הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים. 
יום רביעי, 15.3.2017, 11:00-14:00, חדר 2415, הפקולטה למדעי החברה, האוניברסיטה העברית.
  • תרגום מגדר
  • less
  • תרגום מגדר
  • תרגום מגדר
  • תרגום מגדר

סדנת כתיבה בנושא תרגום

 

הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס מתכבד להזמינכן/ם לסדנת כתיבה בנושא תרגום:
כותבות תרגום 
יום שלישי, 28.3.2017, 10:00-12:30
חדר 341, בניין רבין, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית.

 

מפגש רביעי של הקהילה הלומדת: קריאה מחדש (re-call), מגדר ויישוב סכסוכים

יום רביעי, 19.4.2017, 12:00-16:00, חדר 501, בית מאירסדורף, האוניברסיטה העברית.
דוברות: 
פרופ' (אמריטה) נעמי חזן, המחלקה למדעי המדינה, האוניברסיטה העברית ומכון ון ליר בירושלים
ד"ר טל ניצן הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס
ד"ר ענבל וילמובסקי, מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, האוניברסיטה העברית
ד"ר אמאל אבו סעד, ראש תכנית ההכשרה לגן במגזר הבדואי, מכללת קיי ומפונת אום אל חיראן
ד"ר יעלה רענן, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמאית ספיר ואחראית קשרי חוץ, המועצה האזורית לכפרים הבלתי מוכרים
גב' מרים אבו אלקיען, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, אוניברסיטת בן גוריון וראש ועד נשות אום אל חיראן
עו"ד נטע עמאר שיף, המחלקה לגיאוגרפיה, אוניברסיטת בן גוריון
גב' נילי ברוך, המחלקה לגאוגרפיה, האוניברסיטה העברית ועמותת במקום.
 
  • קריאה מחדש
  • קריאה מחדש
  • קריאה מחדש
  • קיראה מחדש
  • קריאה מחדש

מפגש חמישי של הקהילה הלומדת: שייכות, מגדר ויישוב סכסוכים

יום שני, ה 8 במאי, 2017 , 12:30-16:00, חדר 502 ,בית מאירסדורף, קמפוס הר הצופים, האוניברסיטה העברית.
שייכות, מגדר ויישוב סכסוכים הוא המפגש החמישי של הקהילה הלומדת של הפורום לחקר מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס.
המפגשים מכוונים לבנות קהילה של חוקרות/ים וא/נשי שטח העוסקות/ים בנושא ולפתוח פתח למגוון שיתופי פעולה עתידיים. המפגשים הקודמים עסקו במושגים תקווה (דצמבר), כבוד (ינואר), תרגום (מרץ), קריאה מחדש (אפריל).
פתיחה:
פרופ' דן מיודובניק, ראש מכון דיוויס ליחסים בינלאומיים, האוניברסיטה העברית בירושלים.
דוברות:
פרופ' יפעת ביטון, הפקולטה למשפטים,המכללה למנהל והאוניברסיטה העברית, ומרכז תמורה
פרופ' נאדירה שלהוב קיבורקיאן, בית הספר לעבודה סוציאלית והפקולטה לממשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים
גב' שירי לוינס וגב' יהלומה זכות, נשים עושות שלום
ד"ר שרי אהרוני, התוכנית ללימודי מגדר, אוניברסיטת בן גוריון.
הנחייה: ד"ר טל ניצן, הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום ע"ש סופי דיוויס, האוניברסיטה העברית בירושלים
 
  • שייכות
  • שייכות
  • שייכות
  • שייכות
  • שייכות
  • שייכות
  • שייכות
  • שייכות

קבוצת הכתיבה

קבוצת הכתיבה של הפורום לחקר סוגיות מגדר, יישוב סכסוכים ושלום


מטרתה של קבוצת הכתיבה היא לקדם פרוייקטי כתיבה (בנושאי מגדר וקונפליקט) בשלבי התהוות וללוות אותם בשלבי הכתיבה וההכנה לפרסום.
הקבוצה החלה להפגש בנובמבר 2016 ומתעדת להפגש פעם בחודש לאורך שנת הלימודים.
בכל מפגש נדון בשני טקסטים שנכתבו והופצו על ידי חברי הקבוצה—בתקווה שנוכל לחזור ולדון בהם ולתמוך בשלבי ההתהוות שלהם לאורך השנה.
יחד עם כל טקסט, הכותב/ת י/תגדיר לקבוצה מה היא/וא מקווה להשיג מהשיתוף—מה רוצה לעשות עם הטקסט? איזה פיקדבק מחפש/ת?
*הטקסטים המשותפים הם פרוייקטים בעבודה, וחשוב מאוד לא להפיץ ו/ או לחלוק אותם ללא רשות הכותב/ת.
*מעבר לתמיכה הקבוצתית בטקסטים המשותפים, הקבוצה פתוחה לשיתופי פעולה נוספים, כמו מערכי תמיכה מוגברים, כתיבת מאמרים משותפת, אירוח חוקרות/ים בכירים שיסכימו לחלוק מניסיונם האישי, לתמוך וללוות את התהליך.
*מבחינה מנהלתית, אופי, תזמון ותוכן המפגשים נקבעים על ידי הנוכחות/ים במפגש.
בכדי לקחת חלק בקבוצת הכתיבה, שלחו הודעה לד"ר טל ניצן (tal.nitsan1@mail.huji.ac.il), מארגנת הקבוצה, שתכלול 1. את התמות בהן את/ה עוסק/ת בימים אלו, 2. אלו פרוייקטי כתיבה מעסיקים אותך (פרקי ספר/ מאמרים/ כתיבה פופולרית) ו-3. איזה סוגי תמיכה את/ה מקווה לקבל מהקבוצה.
 
מפגשי הקבוצה לשנת הלימודים תשע"ז
28 בנובמבר
היכרות, תכנון, ושיחת פתיחה עם פרופ' דן מיודובניק, ראש מכון דיוויס.
4 בדצמבר
ד"ר הדס כהן (מרכז לייפר ומכון דיוויס), ד"ר ענבל וילמובסקי (מרכז לייפר)
6 בפברואר
ד"ר טל ניצן (מכון דיוויס), גב' עדי קנטור (לימודים גרמניים)
20 במרץ
גב' מלכה גרינברג (מכון טרומן), ד"ר הדס כהן (מרכז לייפר ומכון דיוויס)
24 באפריל
ד"ר ענבל וילמובסקי (מרכז לייפר), ד"ר טל ניצן (מכון דיוויס)
22 במאי
גב' עדי קנטור (לימודים גרמניים), ד"ר יעל בן דוד (מכון טרומן)
 

 

אירוע פתיחת שנה של המחלקה ליחסים בינלאומיים

דו קיום – קונפליקט – סליחה – רצח עם – צדק מאחה - אונס במלחמה – שלום – איידס – דיפלומטיה – גזענות - הומור

במפגש מסביב ליחב"ל בשמונים דקות, הקומיקאית והיוצרת נועם שוסטר אליאסי, תפרוש בפנינו את הזירה הבינלאומית במאה ה-21 מנקודת מבטה של אישה גבוהה, מבריקה ומצחיקה, מסתערבת במחנה השלום.msbyb_lykhbl_b80_dqvt.

האירוע יתקיים ביום חמישי ה-29.10.2020 בין השעות 18:00-19:20

קישור לזום: https://huji.zoom.us/j/83831415611?pwd=M1N3MUFHSHVzaEZicm1NZWRKNnlxUT09

Meeting ID: 838 3141 5611, Passcode: 648533

 

היבטים מגדריים של המשבר באפגניסטן

החלטה מספר 1325 של מועצת הביטחון של האו"ם (31.10.2000), מצהירה על מחויבות המדינות החברות בארגון להגנה מוגברת על נשים וילדים בעת סכסוך אלים ולאחריו, הבטחת השתתפות שוויונית של נשים בכל מוקדי קבלת החלטות (בתהליכי שלום ובפוליטיקה הבינלאומית), והטמעת נקודת השקפה מגדרית בכל פעילויות האו"ם ומוסדותיו הנוגעות לאזורי סכסוך.

 

למקומיים וזרים כאחד ברור שמצבן של הנשים האפגניות, שאפשרויות פעולה ועשיה נרחבות נפתחו בפניהן בשני העשורים האחרונים, השתנה באופן דרמטי מאז כיבוש הטאליבן ועזיבת הכוחות הבינלאומיים באוגוסט 2021.

 

במקביל לפגיעותן המוגברת של נשים, נערות וילדות אפגניות תחת שלטון הטאליבן, ניכר גם חוסר הייצוג שלהן במוקדי קבלת החלטות ובתקשורת, שם מרבים לדבר עליהן ולא איתן. פרוייקט זה מכוון ליצירת מרחבי שיח עם נשים אפגניות ולהדהוד עשייתן, תוך הבנה שגם השיח שנקדם הנו מוגבל לנשים מקבוצות אוכלוסייה מסוימות.

Living in & Leaving Afghanistan: Women’s Struggles for Survival

The event took place in September 1st, 18:00-19:30

Armed conflicts intensify social vulnerabilities and
particularly place women’s and girls’ bodily integrity
and social freedoms at risk. At the same time, women
often rely on and engage with multiple networks that
allow them to survive dire situations, as well as to fight for
the survival of loved ones and for their ways of living.


This event creates a space for Afghan women to speak about
the dramatic change in the Afghan lived reality following the
Taliban takeover and their hectic departure. It will also voice
stories of women who worked relentlessly in the past few days
to help loved ones and colleagues to leave Afghanistan.

 

Participants:
Brishkay Ahmed
Director/Producer/Writer, Toronto
Dr. Kerstin Tomiak
Former Spokesperson NATO in Afghanistan, Lecturer, CODE university of applied science, Berlin
Nazanin Sadid
Journalist, Kabul


Chair:
Dr. Tal Nitsán
The Sophie Davis Forum on Gender, Conflict and Peace, The Hebrew University of Jerusalem

 

gg